ARCHITECTUUR

Wim de Bruijn is verantwoordelijk voor de bijzondere architectuur van de Havensuites. Hij hield daarbij rekening met de omgeving, waaronder Winkelcentrum De Baronie en de rijke geschiedenis van het gebied.

De Bruijn vertelt: “Het Baronie-gebied (Groot Baronie) wordt gekenmerkt door de spraakmakend gerenoveerde Baronie-fabriek. De nieuwe gebouwen hieromheen volgen op eigentijdse wijze de architectuurkenmerken van dit gebouw. In Baronie Haven wordt deze ontwerpgedachte verder doorgezet om de gebieden niet alleen stedenbouwkundig, maar ook architectonisch te koppelen.”

BLOND METSELWERK

Het kenmerkende ronde dak van De Baronie aan het plein, wordt herhaald in de topwoningen van de Havensuites. “De lichte architectuur van ‘blond metselwerk’ met een wit betonnen lijnenspel is op bijzondere wijze verweven in het nieuwe gebouw”, legt De Bruijn uit. “Hierdoor ontstaat een statige samenhang en ‘architectonische branding’ van het gehele gebied.”

LEVENDIG WOON-WINKEL-WERKGEBIED

“Samen met Winkelcentrum De Baronie functioneert Baronie Haven – wat naast de Havensuites ook uit het Havenkwartier, de Havenmeester en het Havenhuys bestaat – straks als één levendig woon-winkel-werkgebied. Het bestaande plein bij De Baronie wordt in de eindsituatie voortgezet in Baronie Haven. Na afronding zal het een volledig verkeersvrij gebied zijn met alle parkeerplaatsen uit het zicht, onder of achter de gebouwen.” Bij de ontwikkeling van Baronie Haven is ervoor gekozen eerst aan de Rijnhaven de boulevard en verblijfssteiger te maken. Hierdoor zullen de bewoners van de Havensuites al van een prachtig uitzicht genieten op de Rijnhaven.

GENIETEN VAN HET WATER

De Havensuites zijn idyllisch gesitueerd in een prachtig gebouw van elf lagen. Het complex ligt aan het plein en de nieuwe boulevard van de Rijnhaven. “Op het plein komt een royaal terras voor het café-restaurant dat onder het gebouw komt. De bewoners kunnen hun auto parkeren op een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. Met twee ruime liften wordt de woonverdieping bereikt. Alle suites zijn gericht op het water met hoge puien en ruime balkons met prachtige middagen avondzon. Ze zijn ruim opgezet en exclusief ingedeeld. De toplaag heeft twee grote penthouses onder de gebogen daken met zeer ruime, deels overdekte terrassen.”