Ervaar het rijke verleden van De Baronie

Historie

Het water waar u vanuit de Havensuites heerlijk van geniet, speelde een belang rijke  rol in de geschiedenis. Het zorgde er namelijk voor dat Alphen aan den Rijn een  sleutelpositie had in de handel tussen Utrecht en Leiden. Alphen werd daardoor het middelpunt voor de handel.

Ook De Baronie zelf heeft een rijk verleden. Toen de haven – en ook de woningen en bedrijven eromheen – er nog niet eens waren, stond op de  plek van De Baronie de gelijknamige chocoladefabriek. Het karakteristieke gebouw van ‘De Cacao- en  Chocoladefabriek Baronie’ werd in 1954 gebouwd in een – toen nog – lege polder. Dankzij de fabriek groeide de werkgelegenheid en daarmee het inwonersaantal snel en werd Alphen een bedrijvige,  levendige plek. 

Het historische industriële karakter van De Baronie, met de karakteristieke  architectuur en de gezellige bedrijvigheid zijn behouden in Baronie Haven.  De fraaie architectuur van de Havensuites vormt daarbij een uitstekende  referentie naar dit  industrieel erfgoed. De haven en de horecagelegenheid maken van Baronie Haven een fijne plek om te ontmoeten en vertoeven.