Alphen aan den Rijn en de heerlijke omgeving

De Baronie en de Rijnhaven zijn uitgegroeid tot het middelpunt van Alphen aan den Rijn waar u naar hartenlust kunt wonen, winkelen en recreëren. De Rijnhaven bestaat uit meerdere mooie projecten, waaronder Het Havenhuys en aan de overkant leuke, creatieve startups. De komende jaren zal De Rijnhaven verder ontwikkelen en zich ontplooien tot een steeds mooiere en fijnere plek om te wonen.

En niet alleen De Baronie heeft veel te bieden. Het gezellige ‘dorpse’ centrum van Alphen aan den Rijn, met diverse restaurants en cafés, een modern theater en een bioscoop, is vlakbij. Bovendien ligt Alphen aan den Rijn in het Groene Hart, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen.

Op pad in Alphen aan den Rijn? Een dagje naar het bekende themapark Archeon of vogelpark Avifauna is altijd een succes. Sportievelingen kunnen terecht bij talloze sporthallen, zwembaden, sportverenigingen en sportscholen. Op de nabijgelegen recreatieplassen en rivieren kunt u heerlijk watersporten. Cultuurliefhebbers komen in Alphen aan den Rijn zeker aan hun trekken: wekelijks zijn er exposities en (theater)voorstellingen te bezoeken. En voor liefhebbers van een wandeling ligt het oude Bospark op loopafstand van de Havensuites.

Alphen aan den Rijn kent vele aantrekkelijke en gezellige evenementen. Denk aan de internationale hardloopwedstrijd ’20 van Alphen’, het Zomerspektakel en de Alphense Jaarmarkt: de grootste markt van Nederland. Ook buiten Alphen aan den Rijn is genoeg te doen en beleven. In het Groene Hart zijn prachtige polders, natuurgebieden en plassen met volop vaar-, fiets- en wandelmogelijkheden.